Hamis adat lefejtés a léleknek

Te mindig a munka könnyebbik végét fogod meg!

2023. május 01. - Sziklaszilárd

ezgif-2-9c2b3791b4.jpgTe mindig a munka könnyebbik végét fogod meg!

Te sosem akartál dolgozni!

Mondták már ezt Neked?

Hmm...

- De ha highest evereket tudsz csinálni és motiválni tudod a munkatársaid, akkor hogyan lehet ez igaz?

- Hát az nem munka!

Ja, így már érthető...

De mit is jelent az a szó, hogy munka?

A google-be ha beírod ezt adja ki:

Munkának nevezzük az ember (és/vagy gép) által energia (erőfeszítés) kifejtése révén hasznos, rendszerint ellenszolgáltatásért elvégzett különböző tartalmú tevékenységeket.

Ezekszerint a bíráló nem ezen definíció alapján vádolt. 

De ha megnézzük az eredetét, akkor

nlp-trening-nlp-konyv-nlp-coach-nlp-coaching-nlp1123.pngMunka szláv eredetű szó, eredeti jelentése: kín, gyötrelem, szenvedés, erőfeszítés, vesződség.

Szóval, ha  nem szenvedsz amikor dolgozol, akkor az nem munka. 

Igen, ebben az értelmében már igaza lehetett, mert ha játékból csináltad, akkor lehet nem szenvedtél nagyon.

Pedig ugye, szenvednetek kell egy kicsit, mert egyébként nem éltek át semmit.

De ki lehet az, aki annyira törődik veled, hogy figyel arra, hogy jó sokat szenvedj, gyötrődj, kínlódj?

Hát nyilván az aki már sokat szenvedett, gyötrődött és kínlódott.

És azt szeretné, hogy Te is átéld ezt a gyönyörű frekvenciát.

Valahogy az ember nem erre vágyik, hogy ilyeneket átéljen, 

De akkor most mi van? 

Kell gyötrődni vagy nem kell gyötrődni?

Kell dolgozni vagy nem kell dolgozni?

(május 1-ei megfejtésem: NINCS OLYAN, HOGY KELL, csak olyan van, hogy LEHET)

Amit látok, hogy belekábulni az elektromos szmogba nem a legszerencsésebb művelet, szóval valami hasznossal jó volna foglalkozni...

sakk.jpgValakinek segíteni, vagy valami... Hát nem tudom, ma is sakkoztam vagy 10 órát, aztán megcsináltam a pénzügyi mérlegemet és azt vizsgáltam, hogy amikor mentem Arubára, ugye ott voltak költségek és lement, de aztán ahogy visszajöttünk, 2 hónap múlva már megelőzte azt a pontot, ahonnan elindultunk. Aztán kimentem Afrikába, ott eléggé lement a vagyoni görbe, de miután visszajöttünk, közel 1 évig minden hónapban felfelé ment és elég jó pontot ért el.

Aztán Florida, hát itt is van valami, szóval az előretanulás az hasznos a vagyonosodás felé, de a dolgozni vágyásomat nem erősíti. 

Valahogy nehezen veszem rá magam, hogy mással is foglalkozzak a szokásos futás és rendszertanulmányozás tevékenységemtől. Egyszerűen csak tanulmányozással akarok foglalkozni. Nem akarok semmit kezdeni vele, csak tanulmányozni, mert az cool, olyan mintha egyre okosabb és okosabb lennék. 

Nem csinálok semmit a fizikai univerzumba, de mégis valamilyen mentális képeket ide-oda mozgatva valahogy ötletesebbek leszünk, most ahogy írom a karaktereket, ezt nem gondoltam volna. Közel hajnali 1 óra van és az excel táblát elkezdtem futtatni, hogy a csataterv pontokat nézegessük már meg, és lám van kedvem. Szóval hajrá napi 1000 szó!

Meg ezt is tök jól meg tudom figyelni, hogy írok és aztán kirakok egy promót és kérni kell a linket, hogy elolvassák ezt az írást, és ebből láthatjuk, hogy kik a jófejek! És aztán tanulmányozhassuk, hogy miért jófejek ők, mi a tikuk, hogy fel tudom kelteni az érdeklődésüket....

lustasag.jpgHát ajándék, na aludjunk most épp április 18-a van, de ezt a blogot már 1 hete is írogatom, sőt akár 3 hete is elkedzhettem, de voltak szünetek...

Le kell győznünk a lustaságot, de valamikor lusta vagyok a csatára is és akkor lustasággal győzöm le a lustaságot.

Na jó éjt cimboráim!

Elérkezett a május 1-ei nap is és mi sem jobb a munka ünnepénél, hogy befejezzük ezt a blogbejegyzést. 

Szóval mint láthattátok, hát fejtegetjük ezt a témát és csináljuk, amit gondolunk. Eljöttünk ugye Floridába és itt olyan tisztábbak a gondolatok. Már csak azzal, hogy ki tudtam szakítani magamat a magyar térségből, a komfort zónámból, már okosabb lettem. Szenvedtem többször is, szóval valami munka biztos lehetett benne.

Egyébként a jelenlegi munkám ugye, hogy eladok valamit. Ha eladok valamit, akkor van jutalékom, ha nem adok el akkor nincs. 

melleny.jpgMost pl. ahogy kiraktam ezt a mellényes posztot, jött rá egy kipróbálási szándék. Na most ez eléggé meglepett, mert nem volt olyan gondolatom, hogy erre a dologra és ráadásul egy angolul beszélő illető nyúl ki a termékekért...

De szenvedek is keményen vele, ahogy próbálom itt kideríteni, hogy pontosan mire van szüksége. Mer ugye, egyrészt valaki már szed vitaminokat, akkor úgy gondolja, hogy mindent tud erről a területről. És valahogy próbálom felvilágosítani, hogy ez hogyan van, hogy 120 nap kell minimum hogy a sejtek valamit mozduljanak, meg ugye jó volna ha látnánk valami vérteszteredményt, de hát neki vannak vérteszteredmények és az nem mutat semmit...

Na most angolul és csak chaten azt elérni, hogy duplikáljanak, hát... Na ez az igazi szenvedés, most ott tartunk, hogy már belement hogy fél évig csinálja, de a fizikai címet és telszámot várom, de mivel ilyen nem annyira szeretős kommunikálós fajta, hát mintha most eltűnt volna már a vége előtt 1 lépéssel...

Na de, ha ez megvan akkor megszenvedünk érte rendesen és keresünk vele kb. 10-20 eurót (17,25-öt kerestünk vele). 

40_ezer_euro.jpgDe ugye valamiből kifizetem ezeket az utazásokat, tanfolyamokat, szóval a pénz nem igazán ebbe van. Vagy nem is tudom mibe van pontosan. Mindenesetre azt tudom, hogy annyi pénzed van, amennyi túléléstámogató figyelmet magadra tudsz vonzani.

Szóval valójában én csak ezt csinálom és néha meglepődök, hogy valaki vásárolni akar tőlem. Mindig elgondolkodok, hogy ez miért is jött, aztán valamikor rájövök, valamikor nem.

De igaz, ami igaz, valóban úgy vagyok és szerintem nagyon sokan úgy vannak, hogy a munka könnyebbik végét akarják megfogni, de nincs is ezzel semmi gond, ha sikerül neked.

Akkor van gond, ha valakinek meg akarsz felelni. Ha amiatt dolgozol, hogy túlélj.

Neked nem dolgoznod kell, hanem megértened az életet! 

Úgyis fogsz szenvedni közben, mert elkerülhetetlen a tudás megszerzése és a szenvedés kéz a kézben jár, aztán egyre könnyebb lesz.

Főleg azon a területen, ahol már egyszer szenvedtél.

Kétfajta szenvedés van. Az egyik fizikai, a másik mentális.

Valójában az emberek a fizikai szenvedésre vágynak, mert akkor szellemileg védettebbnek érzik maguk.

autoszereles.jpgNekem is sokkal könnyebb volt egy autót megszerelni, vagy istállót kitakarítani, mit pl. eladni idegennek valamit.

És ha nem értesz valamit, na hát akkor szenvedsz, egész addig szenvedsz, amíg meg nem érted.

Én meg nem szeretek szenvedni, ezért futok előre, hogy megtudjam már végre, hogy mi hajtja :D

Na, hát nem tudom, hogy sikerül-e átadni valamit, de jelen tudásom alapján, azt tudom, hogy mégtöbb tudásra van szükségem, hogy egyrészt én megértsem ezt a területet, másrész és ami általában nagyon fejtörős nekem, hogy hogyan lehetne átadni azt a tudást. 

Át lehet-e egyáltalán adni?

Hát ennyi Barátaim, mennem kell 1-re ülésbe, szóval reméljük később okosabban térünk vissza! :D

 chan.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://peldakepvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4318090684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása